April 20, 2021

Interviu Prosport: “Campania pare o luptă de gherilă”

Virgil Stănescu a acordat un interviu pentru cotidianul Prosport, în care vorbește despre alegerile pentru postul de președinte al Federației Române de Baschet.

ProSport: De ce ați luat decizia de a candida?

Virgil Stănescu: Pentru că am considerat că acum sunt pregătit pentru asta. Am construit în timp competența mea, prin educație formală în domeniu, prin experiență acumulată atât în partea de sport cât și în cea de business, ajungând astăzi în poziția din care simt că pot aduce un plus de valoare baschetului românesc.

Ce v-a determinat să faceți acest pas?

Pasiunea pe care o am pentru baschet întărită de pasiunea pe care o am pentru management. Cumulate m-au dus la dorința de a face parte și de a conduce această comunitate.

Cred în potențialul acestui sport, al acestui fenomen și chiar dacă este un moment dificil, sunt convins că îl pot organiza astfel încât, alături de cluburile membre, să îl dezvoltăm coerent.

Ce ați vrea să schimbați imediat?

În primul rând cred că ar trebui organizat și eficientizat aparatul administrativ intern.

Când spun asta mă refer la organizarea departamentelor existente și la înființarea altora pe care le consider necesare, cum ar fi cele de proiecte și de marketing.

De asemenea, mă refer la profesionalizarea posturilor și responsabilizarea angajaților. Unii vor putea ține pasul, alții poate vor avea nevoie de specializare și, cel mai probabil, vor fi și cei care se vor reorienta.

Încă de la început vom avea nevoie de o viziune și de o misiune mai clar formulate și transmise atât în comunitatea baschetbalistică, cât și în afară acesteia.

Restul interviului îl puteți citi AICI

Distribuie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top